31 veckor avklarade<3

Idag har man då gått 31 fulla veckor av min graviditet.
Då är det bara åtta veckor kvar tills hon är beräknad att komma.

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?

 

Martina, hobbyfotograf och mamma
2010-03-21 @ 11:30:14
URL: http://beautywolf.blogg.se/

va spännaade:) inte långt kvar nu!



hoppas de gått bra att packa och så inför flytten, ska ni flytta till större?



SV: här har de inte blivit mkt mer än mys med familjen:)



kram

Lena
2010-03-21 @ 13:56:19
URL: http://isabellemariell.blogg.se/

hej jo det är bra med oss vi gjorde en trip till ikea

i dag och köpte nya sitt dyner till soffan och stolarna i köket och en golv lampa till tv rummet klähängare till bad rummet två stora muggar till te och kaffe he hehe ja och det är kul med besök det är inte alltid man får det av folk min mamma pappa har inte vart här sen vi flytta hit dom var hit när jag kom hem från bb med Isabelle lite synd tycker jag saknar er ;)

kram kram

Emma,21 år & Gravid <3
2010-03-21 @ 18:33:00
URL: http://emmaochmatte.blogg.se/

Jaha va skönt :)

Vad blir det för bil dåra? :)

En kombi kanske? :)



Grattis till att ha klarat 31 veckor ;) hihi!



Allt bra med dig idag?

Haft en bra helg?



Kraaam




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0